Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ψευδοτσιτάτο no.7

«Το "Κλέφτες" είναι εντελώς passe όνομα για συγκρότημα!»




O Mίκυ "Πιθήκι" (ψευδώνυμο λόγω έξαρσης εφηβικού μιμητισμού) είναι ο μικρός μου ξάδελφος. Είναι 17ρης, συναυλιάκιας, αυτοδίδακτος κιθαρίστας και δυστυχώς ένας ακόμα κατάπτυστος έφηβος που για χρόνια έσερνε σαν τενεκεδάκια γαμήλιας λίμο τις μομφές της γενιάς του πατέρα του για τη ρέκλα και τις τρυφηλές του  ασχολίες.Μετά τα Δεκεμβριανά, ωστόσο, ο θειός μου άρχισε να τον αντιμετωπίζει με ένα βλέμμα κουταβιού που έχει σπάσει βάζο.Από τότε  δε, που μπήκαμε στο Μνημόνιο δεν τον κοιτάζει καν κατάματα.Μαζί κατέβηκαν σήμερα στους "Αγανακτισμένους".  Εδώ και 5λεπτά έχει μπει μέσα ο πιτσιρικάς και βράζει σαν ατμοσίδερο, δεν μπορώ να τον ηρεμήσω λέμε. Του παραδίδω το πληκτρολόγιο.Θέλει λέει να γράψει τους  30 λόγους που την επόμενη φορά θα προτιμήσει ένα rock φεστιβάλ και όχι την "αγανακτισμένη" επανάσταση.Ευελπιστώ να ξεθυμάνει:

1. Στο φεστιβάλ ο κόσμος κάθεται μπροστά σε μια σκηνή που από αμνημονεύτων χρόνων  έχει τρεις  τοίχους.Στην επανάσταση κάθεται μπροστά σε μία που έχει τέσσερις και ανύπαρκτο light show! Αν δεν είσαι φαν της "Biennale" πίστεψέ με δεν έχεις τίποτα να περιμένεις!  
2.Στο φεστιβάλ αν δεν ακυρώσει το συγκρότημα -για λόγους που συνδέονται με την γνωστή Ελληνική συναυλιακή γκαντεμιά-  είναι δεδομένο πως θα βγει.Στην επανάσταση περιμένεις χωρίς να γνωρίζεις τί ακριβώς θα δεις!
3.Στις συναυλίες το κοινό μπορεί να επιλέξει μια πληθώρα χειρονομιών (κερατάκια, υψωμένη γροθιά,ανοιχτή παλάμη,χειροκρότημα),στους "Αγανακτισμένους" μόνο μούτζα κι αυτή χωρίς παραλήπτη.
4.Στη συναυλία ουρλιάζεις τους στίχους και πορώνεσαι, στην επανάσταση ουρλιάζεις τα ίδια συνθήματα ξανά και ξανά  σαν στρατιωτικά παραγγέλματα.
5.Στα φεστιβάλ το camping βρίσκεται κάπου  στα παρακείμενα  χωράφια  και όχι  μέσα  στην αρένα.
6.Οι συναυλίες βρωμάνε μπυρίλα που ,όμως,  είναι σαφέστατα προτιμότερη απ΄την τσίκνα.
7.Τα φεστιβάλ μπορεί να είναι απομακρυσμένα απ'το κέντρο,αλλά αν αναλογιστείς πως το μετρό μοιάζει  σα σκουληκιασμένη κονσέρβα  αυτές τις μέρες, η ταλαιπωρία σου είναι μία η άλλη.
8. Oι fans μπορεί να φοράνε ηλίθια μπλουζάκια, αλλά το να βλέπεις κάποιον που φοράει  t-shirt με περικεφαλαία να έχει αφήσει ένα σημαιάκι με το Μέγα-Αλέξανδρο δίπλα στο πιάτο  με τα κεμπάπια του Μπαϊρακτάρη είναι εντελώς γελοίο.
9. Στη συναυλία μπορεί να ξεμοναχιάσεις γκόμενα.Στην επανάσταση αν δεις καμιά μόνη της,το πιθανότερο είναι ότι στα 10 μέτρα θα βρίσκεται ο πατέρας της με τους φίλους του απ΄το καφενείο.
10. Ο συναυλιακός χώρος είναι πάντα συναυλιακός χώρος. Η πλατεία Συντάγματος άλλαξε μέσα σε 10 μέρες πιο πολλές ταυτότητες κι απ'τον Μπάμπη το Σουγιά: Ισπανική ξεπατικοτούρα με ερωτηματικό, Γη της Επαγγελίας, Αναίμακτη Επανάσταση, πυροστιά της Αλλαγής, απολιτική συνάθροιση,"δαχτυλίδι" που ενώνει όλες τις αστικές φυλές,νεοεκκλησία του δήμου, φεστιβάλ της ΚΝΕ χωρίς τις συναυλίες.Σύγγνωμή, αλλά αυτό που είδα σήμερα είναι απλά ο νέος «Μπακάκος»!
9.Η ύπαρξη ομάδας Πρώτων Βοηθειών  στα φεστιβάλ είναι κάτι χρήσιμο, αντιθέτως,η ύπαρξη  "Ομάδας Ψυχραιμίας" για "Αγανακτισμένους" είναι κάτι οξύμωρο.
10. Στο χώρο του φεστιβάλ το merchantice είναι πολύ πιο πλούσιο και δεν διαθέτει μόνο σημαίες.
11. Το να σκας μπάφους κάτω απ΄τους Portishead δένει απόλυτα, το να το κάνεις μπροστά στη Βουλή είναι σαν την παίζεις μπροστά στο μαιευτήριο που γεννήθηκε η ¨Ελενα Παπαβασιλείου.
12. Στο φεστιβάλ ρίχνεις ένα moshing  και ξεθυμαίνεις, στους Αγανακτισμένους ούτε να λυντσάρεις επιτρέπεται,ούτε να χαβαλεδιάσεις. Αν δεν είσαι practiotioner της Ταντρικής  τεχνικής του εσωτερικού οργασμού, σκέψου κάτι δημιουργικότερο.
13. Στη συναυλία το συγκρότημα θα εμφανιστεί την προσυμφωνημένη ημερομηνία, θα το δεις, και πάπαλα. Στην επανάσταση πρέπει να παρίστασαι σαν να περιμένεις πάνω από ξώβεργα και με παρουσία διακοπτόμενη για να πας δουλέψεις και να χέσεις.Αd coitus συνουσία δηλαδή, κανονικά!
14.Στο φεστιβάλ το μόνο που μπορεί να κάψεις είναι κανένα θαμνάκι απ'το λαθραίο κατούρημα, στο Σύνταγμα έχεις αφήσει ανέστια χιλιάδες περιστέρια. Η περιβαλλοντική σου ζημία είναι απερίγραπτη.
15. Στη συναυλία μπορεί να είσαι ντυμένος σαν super ήρωας, αλλά οι "μυστικές ταυτότητες" των παρευρισκομένων στο Σύνταγμα είναι καλά κρυμμένες μέσα απ'την ουδέτερη ενδυμασία, d'you know what i mean!
16. Στο φεστιβάλ αν το κοινό είναι εξόχως ένθερμο ο τραγουδιστής μπορεί να  πειστεί να βουτήξει απ'τη σκηνή, αν πιστεύεις πως θα συμβεί το ίδιο με τον ΓΑΠ είσαι ολίγον τι μάλαξ!
17.Στην επανάσταση μπορεί να περιμένεις να δεις 300 "καλλιτέχνες" άλλά είναι σίγουρο ότι θα πούνε όλοι το ίδιο τραγούδι.
18.H επανάσταση μπορεί να είναι τζάμπα αλλά με τόσο καφέ από αλυσίδες  και  φουλ "βρώμικο", και θα πήγαινες Ευρώπη να δεις ό,τι γούσταρες και κοντεύεις να θέσεις  υποψηφιότητα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο sequel του "Supersize me"
19. Mπορεί να περιφέρεσαι περιχαρής στην Αμαλίας κρατώντας την κοπέλα σου απ'το χέρι αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα σου δωθεί ούτε μια ευκαιρία να ανάψετε αναπτήρα και να τη φιλήσεις τρυφερά.
20. Στο φεστιβάλ πας κάφρος και φεύγεις κάφρος, στο Σύνταγμα πας ερμαφρόδιτος και γυρνάς ερμαφρόδιτος σαν αφεντικό που με το ίδιο χέρι δέρνεις το σκύλο σου, με το ίδιο το χαιδεύεις.
21.΄Στο φεστιβάλ βλέπεις ένα σωρό κορυφαία ονόματα, ενώ στην επανάσταση όλοι φωνάζουν για να βγουν κάποιοι "Κλέφτες", που και δεν τους ξέρει η μάνα τους και έχουν εντελώς πασέ όνομα για συγκρότημα.
22.Στη συναυλία το κάγκελο πονάει γλυκά, ενώ στην επανάσταση η κατσαρόλα κοπανάει εκνευριστικά
23. Στη συναυλία μπορεί να πεις και καμιά κουβέντα με τους φουσκωτούς- με τα ΜΑΤ πάλι όχι!
24. Αν είσαι gay και την πέσεις κάτω απ'τη σκηνή που παίζουν οι "Pet Shop Boys" στο τύπο με το ξυρισμένο κεφάλι, ίσως το βράδυ τραγουδάς το "It's a sin" στο τσιγάρο. Αν πάλι αποπειραθείς το ίδιο με τον τύπο παρόμοιου  physique  που θα δεις να διέρχεται αυτές τις μέρες έξω απ'το  Ζάππειο, ίσως είναι και το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις.
25. Είναι καλύτερο να φας στο κεφάλι ένα μπουκαλάκι νερό, παρά πράσινο λέιζερ στο μάτι!
26. Στο φεστιβάλ όλοι είναι στη μούρλα τους και είναι σκοτεινά, στους Αγανακτισμένους όλοι στέκουνε και κοιτάνε γύρω γύρω οπότε  standard θα πέσεις πάνω σε γνωστό που δεν θες να χαιρετήσεις.
27. Μετά τους U2 και το υπερθέαμα του "The Wall" προ των θυρών, εσύ κάθεσαι και περιμένεις ένα φτηνιάρικο εφφέ με ελικόπτερο;
28.Στο φεστιβάλ όλο και κάτι σε συνεπαίρνει  από μέρα σε μέρα. Εδώ και δέκα μέρες είναι σαν να παρακολουθούμε "soundcheck".
29.Ποτέ δεν έχει γραφτεί απ'όσο ξέρω τραγούδι για φεστιβάλ (αν εξαιρέσεις τον ύμνο της Εurovision). Για τους αγανακτησμένους γράφονται ήδη και είναι και της συμφοράς.
30. Στο φεστιβάλ υπάρχει και μία περίπτωση να δεις ένα μουσικό  να πεθαίνει από ηλεκτροπληξία. Στην επανάσταση δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση, να δεις έναν πολιτικό να πεθαίνει  από ευθιξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου