Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Bong!


     Οι περίοικοι σήκωσαν σαστισμένοι τα βλέμματα. Η ιπτάμενη γάτα στριγκλίζοντας διέγραψε μια έλλειψη στον αέρα και προσγειώθηκε σε ένα ολόλευκο καπό. 'Εμεινε εκεί τρέμοντας να εκπέμπει ένα ολοένα και πιο αδύναμο κλαψούρισμα ώσπου βουβάθηκε. Ήταν μια καθετιά κεραμιδόγατα που τώρα έμοιαζε με αντιαισθητικό σήμα αυτοκινήτου. Το πραγματικό είχε χωθεί στο στομάχι της. Μια άλως από κόκκινο υγρό ξεκινούσε γύρω απ'το μουλιασμένο τρίχωμα της κοιλιάς και απλωνόταν κυκλικά με ταχύτητα στη γλιστερή επιφάνεια.Χοντρές στάλες αίματος κυλούσαν στην κατηφορική λαμαρίνα εξοστρακίζονταν στον προφυλακτήρα και έπεφταν στην άσφαλτο πιτσιλώντας πόδια που αποτραβιόντουσαν βεβιασμένα.
   ¨Ενας κασκετοφόρος άντρας με καμηλό παλτό κινήθηκε κατά μήκος των χοντροντυμένων πλατών που είχαν παραταχθεί σε σειρά μπροστά στο αυτοκίνητο. Ξάφνου συστράφηκε κατά το μέρος του ατυχήματος και έφτυσε ανάμεσα στους ώμους δυο μεσηλίκων με ανοιχτόχρωμες καπαρντίνες. Μια μικρή ροδέλα γατοτροφής διέσχισε χειμωνιάτικα μποτάκια και αιχμές από κλείστες ομπρέλες χτυπώντας στη δεξιά ρόδα. Κάποιοι παρατήρησαν το αντικείμενο κάτω απ'το δυσανάλογα ομόσχημο ελαστικό. Ο άντρας έβαλε το χέρι ανάμεσα στο πλήθος και πέρασε μπροστά. Προχώρησε πατώντας τον αιμάτινο κύκλο αδιάφορα με το χέρι πια στην τσέπη. Στάθηκε πλάτη στον κόσμο και ένας μικρός μεταλλικός ορυμαγδός προηγήθηκε του στριψίματος του σωστού κλειδιού. Η ομήγυρη κοίταζε με περιέργεια.Το βλέμμα του οδηγού ήταν πλέον στραμμένο καταπάνω τους παρακάμπτοντας τον κατακόκκινο όγκο που ορθωνόταν  μπροστά τους. Το αυτοκίνητο πήρε μπροστά επαναφέροντας μια μακάβρια κινητικότητα στο κουφάρι. Βιαστικά ο οδηγός άρχισε να ξεπαρκάρει παστώνοντας στο κόκκινο τους μπροστινούς τροχούς. Πολλοί αγανακτισμένοι πήγαν να τον σταματήσουν. Ένας βάρεσε με κρότο την οροφή. Κάνα δυο έχωσαν τα δάχτυλα τους στην ελάχιστη σχισμή που άφηνε το αριστερό τζάμι.Μια γυναίκα αποπειράθηκε να αποκολλήσει το ζωντανό ουρλιάζοντας. Ο οδηγός φάνηκε προς στιγμήν να σαστίζει. Το χέρι του άφησε το τιμόνι και χάθηκε κάτω απ'το ταμπλώ. Το καπό  τινάχτηκε σε ημιόρθια  θέση με το γατί να εξακολουθεί να βρίσκεται καρφωμένο απάνω του. Αρτηρίες άρχισαν να τρέχουν στη λανολίνη λιμνάζοντας στο κεκλιμένο παρπριτζ. Ήταν οι σειρά των υαλοκαθαριστήρων να τεθούν σε λειτουργία. Παχύρευτο έκριμμα μπούκωσε τα θεριακλίδικα ρουθούνια και στόματα. Νεοσχηματισμένες στάλες μπήχτηκαν και άπλωσαν μέσα στα υφάσματα ενώ άρχισαν να χαρτογραφούν νέες πορείες πάνω στα ψυχρά δέρματα. Οι άνθρωποι πισωπάτησαν φρικιασμένοι. Το όχημα πήρε να σπινιάρει εκφοβίζοντας τους εκ νέου, έπειτα ανέπτυξε ταχύτητα χτυπώντας με τους προφυλακτήρες και τους καθρέφτες τα μεριά πολλών.
   Βρισιές έμειναν να εκτοξεύονται χωρίς παραλήπτη ανάμεσα στους παριστάμενους για αρκετή ώρα ενώ το λευκό αυτοκίνητο με τον κόκκινο σπίλο διέσχιζε γοργά την πόλη. Ο Bong ξεψυχισμένος εδώ και ώρα έμοιαζε με φιλοτέχνημα φιλόζωου εκδρομέα που επιστρέφει από βουνά όπου σημειώθηκε πρωτοφανής αργιλώδης χιονόπτωση.

P.S (ή Ψιτ!) : Αφιερωμένο στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιληφούν τις δυϊκές συνομωσίες της ύπαρξης  και παντού βλέπουν μια ευκαιρία για κοινωνική παρέμβαση και επίδειξη ηθικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου