Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Νεοπαροιμία no.3:

"Toν γραφιά και τον ταρίφα πάντα η μοίρα τον ξεβγάζει"


Παροιμία αυταπόδεικτη που δεν χρήζει περαιτέρω αποσαφηνήσεων και γκελαρισμάτων που μπορεί να έδιναν υπό άλλες συνθήκες  ώθηση στο "κύβο του Rubik" τσερβέλου να εφεύρει ένα νέο χρωματικό compost  ένεκα Πασχαλινής ραστώνης. Το λοιπόν, ταξιτζής και δημοσιογράφος (γραφιάς, συγγραφέας, ποιητής, πένα και πληκτρολόγιο με λίγο  άνθρωπο εν ολίγοις, είναι τα δυο πιο καταληκτικά επαγγέλματα της πλάσης από τότε που ο πίθηκος απόφάσισε να μετατραπεί σε εσθέτ bon viveur του ζωικού βασιλείου ( να κόψει γούνα και ουρά, να λιμάρει νύχι, να περπατήσει στα δυο πόδια, να μη σφάζεται, να μην πηδιέται, να μην τρώει το σπέρμα του σε κοινή θέα και να αποφασίσει να κάνει στόχο της ζωής του την ύπουλη εξολόθρευση των λοιπών ειδών.)
  Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ήταν καλύτερο να  έχεις στρογγυλοκαθήσει μέσα στο υμενώδες εσωτερικό μιας γιγαντιαίας Διωναίας παρά να θρονιαστείς αμέριμνος στη θέση του συνοδηγού ενός ταρίφα και να έχεις και την νοσηρή τάση να δευτερολογείς και να ακομπανιάρεις στα ύπουλα θέματα που αυτοί οι μάγιστροι της κοινωνικής επικοινωνίας θα επιλέξουν με μαεστρικό δόλο να σου ανοίξουν. Φίλε συνοδηγέ ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ! όμως μην δεχθείς να μπεις σε κουβέντα με εκπρόσωπο της μαυροκίτρινης φυλής  για τα εξής θέματα ΣΕΞ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΡΙΣΗ (new entry!) Αντ'αυτού προτίμησε να βάλεις κορδελίτσα μπουρνουζέ και σορτσάκι σώβρακο με άσπρο ΝΙΚΕ και να κάνεις τη γάμπα μαρμαροκολώνα και το πνευμόνι Zeppelin! Γιατί ειδάλλως έχεις να φας παπάτζα που μόνο αν ο κ. Watson  (αυτό το λεβεντοπαππούδι που πήγαν να κλωνοποιήσουν με καδρόνι τα γνωστά άγνωστα) αποφάσιζε να μιξάρει το  γονιδιώμα του Ηitler με αυτό του Κώστα Τσάκωνα μαζί  με μια πρέζα από έλικα μέσου ακροατή του ΣΚΑΙ  θα μπορούσε να γνωρίσει επιστημονική νομιμοποίηση αυτός ο άχαρτογράφητος ανθρωποφαινότυπος που διαλανθάνει χρόνια στους σκοτεινούς  δρόμους της Ελληνικής Επικρατείας.Γιατί; ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ! Είναι πάναπλο. Κάθε μισόλογο, κάθε νύξη, ρήση, δυσανασχέτηση, μονολόγος ακόμα και σκόρπιες λέξεις μέσα απ'τα δόντια μπορούν να γίνουν άμεση λεία στις προπονημένες αρπάγες του επιτήδειου και να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Και μην ξεχνάτε μιλάμε για ένα ανθρωποειδές που βαράει 14ωρα μέσα σε ένα χώρο που 6 μήνες το χρόνο γίνεται θράκα ,μπορεί και ανιχνεύει σηκωμένο χέρι στο χιλιόμετρο με την δεινότητα του Predator, έχει ψηθεί στις Ζούγκλες της Βάθης και στα έλη της Συγγρού, επιδεικνύει  Ταντρικής φύσεως αυτοπειθαρχία στο να κρατάει τη φούσκα του άσκαστη ενώ διαθέτει  διακριτική ικανότητα profiler του FBI στο "τι γαμιέται , τι κλέβεται και τι  μανουριάζει". I rest my case!
Παραθέματα:  "'''Αστα πάμε κατα διαόλου παλικάρι μου! Μαζί τα φάγαμε σου λέει μετά. Ε τι μαζί τα φάγαμε ρε φίλε! Οι άλλοι σε βάλανε να τα φας , ο λαός δεν ήξερε. Δεν είπα πως είναι παναγίες! Αλλά δεν μπορεί το δημόσιο χρέος να ανέβει απ'τα χρέη του απλού λαού. Δεν έχει σχέση ρε αγόρι μου μην με τρελαίνεις τώρα. 'Αλλο το δημόσιο χρεός μιας χώρας και άλλο αυτά που χρωστάει ο μισθωτός. Είδες που δεν ξέρεις; Εμ όχι βέβαια αυτά που χρωστάει ο λαός  από δάνεια δεν έχουν σχέση με τον ΑΕΠ.Τί τι σχέση έχω εγώ, απ'το τον τρόπο που μιλάω φαίνεται να μην ξέρω  από οικονομικά, ταξιτζής ήμουνα πάντα νομίζεις ; Πάρε μια οικονομική εφημερίδα να ξεστραβωθείς έρχεσαι και λες μαλακίες (!) " ΝΕΧΤ!"΄Πω!Πω! Μια μουνάρα. Ωραία ε? Δε σ'αρεσει; Χοντρή; Ε τι θες ρε φίλε δηλαδή να γαμάς και να σπάει ο πούτσος σου πάνω στα κόκκαλα; Χοντρή λέει! Εμένα έτσι μου αρέσουνε. Ναι με τέτοιες πάω!" ΝΕΧΤ!"Έλα αλλά πρόσεξε τον καφέ σου έτσι; Πρώτη φορά στο λένε; Εννοώ να μη χυθεί γενικά κι έγώ καφέ πίνω δες! (ταπεινό φραπόγαλο σε μπουκαλάκι νερού!) Να ανάψω τσιγάρο μια που πίνουμε καφέ; Οχι;ΟΚ! Όπως θες (ακαριαίο setting σε battle mode) ... Χάλια η Αθήνα σας χάλια, εγώ από Θεσσαλονίκη είμαι... για δουλειά κατέβηκα τί γιατί; Άλλη κατάσταση πάνω οι άνθρωποι είναι πιο ήρεμοι και υπάρχει παράδοση, εγώ κατάγομαι από μια απ'τις πιο αριστοκρατικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης. Ε, όχι! Ακόμα κρατάει χαρακτήρα, έχεις πάει; Ε! Πως μιλάς;Οι πνευματικοί άνθρωποι της Θεσσαλονικής είναι πλειοψηφία! Τί είπες; Κουλτούρα της χαρτοπετσέτας και του Ψωμιάδη; Θες να πας με τα πόδια?" ΝΕΧΤ! (μέσα στα χρόνια που ανδρώθηκα στο φιλικό πυρακτωμένο δερματίνι του συνοδηγού ανέπτυξα κάποιες στοιχειώδεις αμυντικές τεχνικές. Η επικρατέστερη είναι η κόντρα παπάντζα!" Πόσο τον πήρες ρε φιλαράκο τον καφέ; Πόσοοοοοο? Καλά μαλάκα σε πιάσανε, εγώ το πίνω με 3 ευρώ! Τι Αμερικάνικος και μαλακίες ρε! Μας έχουνε τρελάνει στις μαλακίες! Τι δουλειά κάνεις; Και πέρνεις τόσο ακριβό καφέ; Κι από που τα 'χεις τα λεφτά; Πολυκατοικίες ε? Χμμμ! ΟΚ ρε φιλαράκο να τις χαίρεσαι! Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως να το θυμάσαι!*&* ...Να πας τσόγλανε μη σου γαμήσω!"
Για τους γραφιάδες  δεν έγραψα τίποτα αλλά οκ είναι γνωστό πως οι πιο πολλοί σπουδάζουν Νομική για να κάνουν ραδιόφωνο, τηλεόραση και να γράφουν άρθρα και βιβλία...από κει και πέρα τί να πεις...!
Κλείνω με τη πρωινή σουρεάλα που την έχω και πρόσφατη ανάμεσα σε δυο παππούδια Ταξιτζή και συνοδηγό. Εγώ στο πίσω κάθισμα να υμνώ τον ύψιστο για το τζάμπα σταφ που συχνά πυκνά παραχώνει σε κρύπτες ανθρώπινων στιγμιότυπων  και δεν χρειάζεται να ξεσπιτοθούμε ως τον   Ινδιάνο σαμάνο στη άκρη του κόσμου να μας φιλέψει σπιτικό Πεγιότ:

'Ταρίφας: Έτσι είναι μετά από κάποια ηλικία δεν μπορείς να πηδήξεις! ¨Αμα κάνεις δε και εγχείρηση καρδιά πάει δεν σου σηκώνεται με τίποτα! Μαραμένα τα γιούλια!
Γεροντάρα: ΚΧΑΑ! Πού το θυμήθηκες αυτό; ...Πας να το κάνεις μετά και μένεις εκεί ... και με τον προστάτη, όποιος έχει κάνει μετά είναι "νεκρός"
Ταρίφας: Ο προστάτης βρίσκεται στην άκρη της ουρήθρας (!!!)  και μόλις σου βάλουν εκεί στην εγχείρηση αυτά που σου βάζουν για να τα περάσουν μέσα στα καταστρέφει όλα
Γεροντάρα: Θα είναι τα ίδια που  με αυτά που μας βάζανε στο στρατό για να μην μας κάνει κούκου
Ταρίφας: Μπήκε ένας γέρος τις προάλλες με μια κοπέλα απ'αυτές που κάνουνε show και του λέω τι το τραβολογάς εσύ ρε το μωρό , είσαι εσύ τώρα για αγάπες; Κωλοταρίφα μου λέει  εγώ έχω τσέπη που αντέχει και θα κάνω ότι γουστάρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου