Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Νεοπαροιμία no.2:


"Μελέτα τα παγόβουνα,να πιεις τρίμμα στο cocktail!"


¨Εχω φίλους! Ναι οκ, τί statement! Λίγους αλλά καλούς κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν φίλους ( φαντάζομαι!αλλιώς που χάνονται τις μέρες που αρνούνται να βγούμε μαζί, γενικά το να έχεις φίλους άγνωστους μεταξύ τους είναι εξαιρετική ιδέα για να αποφεύγεις αβαρίες και νερόβραστες προτάσεις που ειδάλλως δεν θα μπορούσες να παρακάμψεις λόγω πεθυμητικών και "έλα ξέρεις πόσο γουστάρω τους τάδε" και " μου το χρωστάς!" και "μαλάκα θα σε γαμήσω, μόνο όπου θες εσύ πάμε κλπ κλπ κλπ".
Μέχρι εδώ καλά, έρχεται όμως η αποφράδα ημέρα που ο κολλητός-η την τρώει κατακούτελα με λάθος μέρος του λόγου, αντί Ουσιαστικό δηλαδή μας βγαίνει Υποκείμενο και συν της άλλης είναι και  κρυουλιάρικο το άτιμο και βγαίνει πάντα ραντεβού τυλιγμένο σε πολλά χοντρά  "ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!". Υπό άλλες συνθήκες άμα δεν παίζουν επαγγελματικά βερεσέδια και οικονομικές εκρεμμότητες το δίνεις το χρίσμα " Βρε ποιός τον ...κάνει άντρα- γυναίκα!" αλλά πώς να σταθείς με δομημένο λόγο και στυβαρά πόδια μπρος στο βλέμμα κουταβιού σε βιτρίνα pet shop που θα πάρει αίφνης η μάπα του καρντασιού; Πώς θα αντέξεις το βάρος να σηκώσεις τέτοιο αμάρτημα χωρίς περονιάσματα ενοχής σαν να πέφτεις σε τρύπα στον πάγο;
   Απ΄την άλλη έχεις σπουδάσει και δυο κολυβογράμματα, κάτι σκαμπάζεις για το επιστημονικό ή έστω επιστημολογικό ξεμπρόστιασμα στις Φορτεανές ετυμηγορίες του καψουροπληγμένου. Γιατί ειναι γεγονός που επαναλαμβάνεται  με αδιασάλευτη συχνότητα σαν το μαλάκα στην δουλειά (σε κάθε μια υπάρχει ) σαν το ψηλό στο σινεμά, σαν τον τύπο στην ουρά που νομίζει πως πέτυχε τη φόρμουλα της αορατότητας την ώρα που σε προσπερνάει  εν πλήρει αταραξία ενώ απλά ζέχνει ένα απροσδιόριστο πατσουλί , είναι γεγονός λοιπόν ότι το θέμα "ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" θα πέσει αργά η γρήγορα στην λιγδιασμένη μπάρα του κωλόμπαρου  "ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!" (εκεί που ξενυχτάνε οι απανταχού νταλκαδιασμένοι) με δόξα και τιμή  κάτω απ'τη μαρκίζα με τη  μπορντούρα από νέον πυξίδες κουρδίσμένες να δείχνουν προς σπίτι της λεγάμενης!Και ξεκινάει τώρα η animated βασανιστική πορεία προς τον Γολγοθά της εγκεφαλικής ευταξίας του ερωτευμένου όπου θα σταυρωθούν με αυτόματους εκτοξευτές καρφιών όλες οι μάυρες και σκότεινες παρανοήσεις και καχυποψίες για να αναστηθούν ασπαίρουσες 40 δευτερόλεπτα μετά!  Δεν παλεύεται αυτό το πράγμα, είναι βαρέα ανθυγειϊνά για όλης της γης τους φιλοκτήτορες! Μιλάμε για πρωτοκλασσάτο  sci-fi διαθέσιμο για "όσους έχουν μάτια να το δουν, όσους έχουν χέρια να τ'αγγίξουν!" και με σένα ανυποψίαστο υποψιασμένο σε ρόλο snuff victim! Τι δεν έχει ειπωθεί αυτή την άγια ώρα! Μισόλογα που γίνονται mantras για να προσηλυτιστεί κάθε νοήμον όν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων στην απόλυτη δημοκρατική αλήθεια "Παραδεχτείτε ότι με θέλει,αλλιώς σας εξαυλώνω όλους με τη σκέψη!" Αριθμοσοφία και Καμπάλα, αναλογίες και δεδικασμένα, εμπειρίες τις σειράς και της "σειράς", στύψιμο για ξέβγαλμα φιλολό feedback από εκλαικευμένα μπούκια αυτογνωσίας διαβασμένα με την τσίμπλα Συμπλιγάδα στο πρωινό λεωφορείο, ταυτολογίες και διοντολογική μανία καταδιώξεως ( το κατοικίδιο της της βάζει λόγια είδα πως με κοίταζε). Και εκεί απάνω έρχεσαι και κορώνεις και ανοίγεις τις παλάμες στους αιθέρες σαν την Κατερίνα Γιουλάκη στα φινάλε του Ρετιρέ και βγάινει ακατάσχετος πια ο παρακάτω βόρβορος χωρίς φράγματα και αμμόσακους στις όχθες, που με  σταχυολόγηση κοινών σημείων από 100 τουλάχιστον περιπτώσεις και των 100 διαφορετικών φύλων μπορεί χωρίς διαρροές να συμπυκνωθεί στον κάτωθι λυρικό μονόλογο (υπό φως ροζ Τρουμπετί παρακαλώ και σκηνοθετική ματιά  Γιάννη  Οικονομίδη)

"Και να σου πω ρε φιλαράκι να με συμπαθάς δηλαδή, μήπως σκέφτηκες ποτέ πως όλο αυτό το νταβαντούρι που στήνεις μέσα στο κεφάλι σου βασίζεται σε facts μεν αλλά αυτά τα facts είναι ό,τι περισσεύει για την πάρτη σου απ΄το κοσμικό συσσίτιο; Μήπως ναι μεν όλα είναι εν σοφία ποιημένα αλλά την τύπισσα όσο και να το κουράσεις ,ζήτημα να μπορείς να την τσιμπήσεις  με  μια βελόνα απ'τ'αδράχτι του παραμυθιού ενώ εσένα σου  έχει προκαλέσει διαμπερές τραύμα με Αρχαιοελληνική Σάρισσα; Και ναι δεν θα βγάλουμε τους προφεσσόρους νεροκάρπουζα "Νομός της Παγκόσμιας ¨Ελξης" είναι αυτός, με επαληθευτικούς κανόνες και εξόδους κινδύνου και σωσίες σε εφεδρία και απ'όλα! Το λέει ξεκάθαρα ότι ό,τι κι αν  στήσεις στην αρένα του  μυαλού σου  και το γανιάσεις ή θα το κατακτήσεις ή  θα το ακρωτηριάσεις ή θα του προκαλέσεις μια συγκινησιακή αντίδραση   έστω, αλλά ρε παιδί μήπως είναι λίγο μυωπική αυτή η ξήγα γιατί π.χ και μην το πάρεις στραβά ΟΚ; Πας ποτέ στο ανθοπωλείο της γειτονιάς για να αγοράσεις μολόχες και γαιδουράγκαθα; Θέλω να πω υπάρχει και ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, άμα ο Ανθοπώλης πούλαγε τσούκνιδες θα  είχε πελατεία μόνο κάτι darkηδες ίσως και κάνα μέντιουμ, ενώ τα μπλε τριαντάφυλλα τα παραγγέλνουν μισό μήνα πριν! Καταλαβαίνεις τί λεώ; Όχι ρε δεν λέω ότι δε μετράς σένιος είσαι αλλά σε βάζω λίγο να σκεφτείς μήπως όλα αυτά που μου λες για τις συμπτώσεις  είναι το μέγιστο που μπορείς να αποσπάσεις απ'τη φάση! Τι δηλαδή; Ότι δεν έχει κάτι άλλο ρε φίλε, ότι μπορεί κάθε βράδυ στο μαξιλάρι σου να ανοίγεις ψιλοκουβέντα με τον θεό και να επιδίδεσαι σε  "τάξε μου για να σου κάνω" προσθαφαιρέσεις και  το πρωί όντως να πετυχαίνεις να τραβήξεις στη ρότα σου τον αντικείμενο του πόθου αλλά μόνο για να σου πετάξει ένα ευχαριστήριο αντίδωρο, ξέρεις αντιποίηση υψίστου, θεόσταλτη παρανυχίδα σε μορφή μουνίτσας μεν, παρανυχίδας δε! Τί με κοιτάς έτσι ρε? Μη στραβώνεις! Και στο κάτω κάτω ρε μαν πόσες φορές έχεις έρθει και μου έχεις πει στην έπεσε η μια ,η άλλη, η παράλλη και στ'αρχίδια σου χωρίς αμφισβητούμενα και γκρίζες ζώνες! Τότε πώς ήσουνα ντεκλαρέ και τώρα είσαι με τη μια βοηθητική στο ένα ποδί και το λάστιχο Pirelli στον άλλο; Ε χέσε μας ρε μαλάκα δηλαδή κοίτα και τη καμπούρα σου λίγο! Μυρμήγκια σε terrarium είμαστε, άκου και τα βογγητά και τις αγωνίες των άλλων στα δίπλα λαγούμια ίδιες είναι! Δεν είπαμε να σε βγάλουμε στην προσόψη να δεις τα μούλικα του Γκιουλιβερ  που χαζεύουν τηλεόραση και τσιρίζουν για το βραδυνό να πάθεις έμφραγμα και στις 9 καρδιές, αλλά μαζώξου και λίγο, μας έχεις πλασάρει  ένα  χαζομούνι που πετάει μελάνι για  Σιμόν ντε Μποβουάρ ε, μα!"

...και επειδή αν όντως εκφραστείτε έτσι κάπου εδώ τελειώνει η φιλία σας και πιθανώς και η  συνειδητότητά σας ( εικάζω πως θα την ξαναβρείτε σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο νοσοκομείου) καλύτερα να αρκεστείτε σε ένα στωικό και savoir vivre amical  "Μελέτα τα παγόβουνα, να πιεις τρίμμα στο cocktail!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου